Ingrediënten (2 personen)
- 150 gram volkoren pasta
- 250 gram (wok)garnalen
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 courgette, in halve maantjes
- 120 gram flageolets of 100 gram doperwten (afgespoeld)
- 1 kleine rode ui, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 tl gerookt paparikapoeder
- 1 tl citroensap
- peper, zout, chilivlokken
- 1 el roomkaas
- Kook de volkoren pasta volgens de verpakking.
- Bewaar een klein beetje kookvocht.
- Verhit olijfolie in een wok. Fruit de knoflook en ui 1 minuut.
- Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten tot ze roze zijn.
- Voeg de paprika en courgette toe, wok 4 minuten.
- Doe de flageolets of doperwten erbij en warm mee.
- Breng op smaak met paprikapoeder, citroensap, peper, zout en chilivlokken.
- Meng de pasta erdoor. Voeg een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
- Voeg de roomkaas en serveer.
Waarom dit recept goed past bij een krachtig voedende leefstijl:
- Volkoren pasta – langzame koolhydraten en meer vezels
- Garnalen – mager eiwit, verzadigt
- Veel groenten – vult zonder extra koolhydraten
- Geen suikerhoudende sauzen – stabielere bloedsuiker
Bewaren
- Laat het gerecht maximaal 1 uur afkoelen.
- Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
- Maximaal 1 dag bewaren (bij gerechten met garnalen is dit het veiligst).
Opwarmen
- In een pan met een klein scheutje water, 3-4 minuten omscheppen tot alles goed warm is.
- In de magnetron 1-2 minuten op 600-700W, halverwege even omroeren.
Niet doen
- Niet opnieuw invriezen of langer dan 1 dag bewaren.
- Niet meerdere keren opwarmen.



Geef een reactie