Krachtig voedend

Voed je lichaam, voed je leven – daar start echte kracht.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram volkoren pasta
  • 250 gram (wok)garnalen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in halve maantjes
  • 120 gram flageolets of 100 gram doperwten (afgespoeld)
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paparikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • peper, zout, chilivlokken
  • 1 el roomkaas
  1. Kook de volkoren pasta volgens de verpakking.
  2. Bewaar een klein beetje kookvocht.
  3. Verhit olijfolie in een wok. Fruit de knoflook en ui 1 minuut.
  4. Voeg de garnalen toe en bak ze 3-4 minuten tot ze roze zijn.
  5. Voeg de paprika en courgette toe, wok 4 minuten.
  6. Doe de flageolets of doperwten erbij en warm mee.
  7. Breng op smaak met paprikapoeder, citroensap, peper, zout en chilivlokken.
  8. Meng de pasta erdoor. Voeg een scheutje kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken.
  9. Voeg de roomkaas en serveer.

Waarom dit recept goed past bij een krachtig voedende leefstijl:

  • Volkoren pasta – langzame koolhydraten en meer vezels
  • Garnalen – mager eiwit, verzadigt
  • Veel groenten – vult zonder extra koolhydraten
  • Geen suikerhoudende sauzen – stabielere bloedsuiker

Bewaren

  • Laat het gerecht maximaal 1 uur afkoelen.
  • Bewaar het in een goed afgesloten bakje in de koelkast.
  • Maximaal 1 dag bewaren (bij gerechten met garnalen is dit het veiligst).

Opwarmen

  • In een pan met een klein scheutje water, 3-4 minuten omscheppen tot alles goed warm is.
  • In de magnetron 1-2 minuten op 600-700W, halverwege even omroeren.

Niet doen

  • Niet opnieuw invriezen of langer dan 1 dag bewaren.
  • Niet meerdere keren opwarmen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *